21. 7. 2013.

Pasiji život: Živeće mesec dana sa kučićima u azilu



Veb-dizajner Šon Le Vegan (35) iz Mančestera provešće više od mesec dana u kavezu sa napuštenim psima u jednom azilu kako bi skrenuo pažnju javnosti na teške uslove u kojima žive psi lutalice i ujedno ohrabrio ljude da usvajaju pse umesto da ih kupuju. Tokom 35 dana koje će provesti u azilu, Vegan će živeti pravi pasji život.

Eksperiment počinje 5. oktobra u Mančesteru. Po dolasku u azil, Britanac će biti čipovan poput pasa lutalica. Prva četiri dana živeće samo na vodi, a potom će dobijati obroke kao i psi. Tokom dana će imati samo sat vremena “slobode” tokom kojih će moći da ode do toaleta obavi ličnu higijenu.

- Odlazak u toalet će očigledno biti problem. Već sam smanjio unos kofeina, soli i šećera kako bih se pripremio. Zaista želim da uradim ovo kako treba. U kavez ulazim u oktobru kada počinje hladnije vreme, da bih pokazao šta sve životinje moraju da trpe – kaže Vegan.


Njegov boravak u azilu moći će da se posmatra preko interneta uz cenu od pet funti. Sakupljeni novac Vegan planira da upotrebi za kampanju za usvajanje napuštenih pasa.

Inače, momak iz Britanije nije prva osoba sa idejom da živi u kavezu. Naime, Ukrajinac Aleksander Pališenko, vlasnik jednog privatnog zoo vrta u toj zemlji, proveo je pet nedelja zatvoren u kavezu sa lavovima.

Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар