18. 7. 2013.

Loto-dobitnica kojoj novac nije doneo sreću



Kali Rodžers imala je svega šesnaest godina kada je 2003. godine na lutriji osvojila skoro dva miliona funti. Danas tvrdi kako joj je taj novac doneo sve osim sreće i zadovoljstva.

U trenutku kada je osvojila glavnu nagradu britanske Nacionalne lutrije, šesnaestogodišnja Kali zarađivala je za džeparac tri i po funte po satu. Nakon što je osvojila 1.875.000 funti, izjavila je kako ne planira da potroši sav novac na kojekakve stvari.

“Neću početi da divljam i da trošim sumanute količine novca”, izjavila je ona tada u razgovoru za britanski “Telegraph”. “Savetovaću se sa iskusnijim ljudima i stručnjacima. Nadam se da ću celoj porodici obezbediti sigurnost. Želim da nam pomognem, ali ne želim da se promenim. Samo želim da imam normalan dom, ništa specijalno. I želela bih jedan sasvim običan automobil.”

Međutim, tokom narednih nekoliko godina situacija se značajno promenila.

Do 2011. godine Kali je potrošila većinu svog novca, ugradila silikone u grudi, dobila dvoje dece i pokušala da izvrši samoubistvo četiri puta. U tom periodu samo na kokain potrošila je četvrt miliona funti, otkrila je ona tabloidu “Sun”.

Na površinu su isplivali i njeni problemi iz detinjstva, kada je bila žrtva seksualnog nasilja.

“Molila sam se da dobijem glavnu nagradu na lutriji i da zaboravim sve što mi se do tada dešavalo. Ali kada se stišala bura izazvana dobitkom, shvatila sam da i dalje imam probleme zbog toga što mi je taj čovek učinio”, kazala je ona u intervjuu za “Sun”.

Do danas je potrošila skoro sav novac. Na računu joj je od dobitka ostalo svega dve hiljade funti. Živi u skromnoj kući, sa decom i čovekom koga voli i pohađa obuku za bolničarke.

“Ne želim da mislim o sebi kao o loto-dobitnici”, kazala je Kali u najnovijem intervjuu za magazin “Closer”, priznajući da joj novac nije doneo sreću već samo probleme.

“Pokušavam da zaboravim uspone i padove kroz koje sam prošla i da živim kao normalna osoba. Sve je to bilo previše za mene, jer sam tada bila veoma mlada. Čak iako sebi obećate da vam se život neće promeniti, on se promeni, i to često nije promena na bolje”, priznaje Kali.

Njenim stopama krenuo je još jedan dobitnik na lutriji. Britanac Majkl Kerol imao je svega devetnaest godina kada je 2002. godine osvojio 9.7 miliona funti. Od tada je često punio britanske novine člancima o raskalašnom ponašanju, a najveći deo novca potrošio je na narkotike.

Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар