16. 7. 2013.

Zadivljujuće: Umetnost crtana prstima


Italijanski umetnik Paolo Troilo ne koristi četkice za slikanje, već u crnu i belu boju umače svoje prste prevlačeći ih po platnu. Na ovaj način on stvara neverovatna umetnička dela, prepuna detalja koja plene svojom lepotom.

Paolo Troilo je samouki umetnik koji je počeo da crta kada mu je bilo samo 4 godine. Njegova majka je stavila platno ispred njega zajedno sa reprodukcijom slike Đota da Bondonea i rekla mu da pokuša da je prekopira i uveća. Od tada Troilo je svakodnevno crtao i usavršavao svoju veštinu.


- Lako je postati dobar crtač, ali znati da komuniciraš je dar - naveo je umetnik.

Paolo je 2003. godine odlučio da počne da slika. Preselio se u mali stan i kupio sve što mu je bilo neophodno za slikanje, međutim, kad se vratio kući shvatio je da je zaboravio četkice. Potpuno spontano je počeo da slika prstima i od tada je to tehnika kojom radi.


- Crtanje prstima je otkrovenje i vrlo je oslobađajuće – navodi umetnik.

Troilo slika samo sebe jer, kako kaže, on je “sebi na raspolaganju 24 sata dnevno”, a jedino što zaista može da opiše na delima su njegove misli. Za svoje radove koristi samo crnu i belu boju. A nakon što završi sliku, za dinamični efekat poprska je bojom.

Pogledajte video-snimak:



Izvor: Telegraf



Нема коментара:

Постави коментар