10. 10. 2014.

SABLASNO: Duh žene u sivoj haljini opseda ukleti zamak


Par koji se fotografisao na ovom istorijskom mestu veruje da je uspeo fotoaparatom da uhvati ovu čuvenu utvaru.

Ova žena je duh koji navodno opseda Dadli zamak već vekovima. Din i Ejmi harper veruju da su uspeli da uslikaju duha takozvane žene u sivom, kada su se fotografisali u dvorištu ovog zdanja. Jedan deo zamka je sagrađen 1500. godine i sobe iznad prolaza u kojem je uhvaćena čuvena figura u sivom su svetlele crvene.

- U jednom trenutku, kada smo pregledali fotografije, Ejmi je videla kako su sobe iznad luka počele da svetle crveno, kao da je neko upalio svetlo u njima, a kada smo zumirali, videli smo figuru žene u sivoj haljini i nešto što liči na devojčicu pored nje – kaže Din.


Ovaj zamak je sagrađen u 11. veku i smatra se jednim od “najposednutijih” zamkova u Britaniji. Žena u sivom je u stvari žena po imenu Doroti Bumont, koja je zajedno sa svojim detetom umrla brzo posle porođaja.

Tražila je na smartnoj postelji samo dve stvari – da bude sahranjena pored svog deteta i da njen suprug prisustvuje sahrani. Ni jedan od ta dva zahteva joj nije bio ispunjen, pa legenda kaže da od tada njen duh luta zamkom i njegovom okolinom.


Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар