22. 10. 2014.

Neobičan ulov u moru: Barski ribolovci "upecali" vepra kod Valdanosa


Dvojica Barana koji su proteklog vikenda u Valdanosu kod Ulcinja došli u ribolov, kući su se vratili sa ulovljenim veprom od 60 kilograma.

“Vijestima” je nekoliko ulcinjskih ribara, očevidaca nesvakidašnjeg događaja, ispričalo kako su Barani Momo Ražnatović i Ranko Petranović umesto krnju, po koju su verovatno došli, jer je podmorje Valdanosa sa brojnim usecima i pećinama poznato stanište te ekstra kvalitetne ribe, usred mora u uvali, ulovili divlju svinju.

Ništa tog jutra nije „mirisalo" na nešto neobično, a kamoli neverovatno i gotovo spektakularno.

Jedan od Barana bio je u barci, drugi pod vodom sa puškom u lovu na krnju.

Ni prisustvo nekoliko meštana koji su ribarili po mirnoj uvali, nije remetilo tišinu sunčanog jutra.

Onda je sa visokih stena Viline grede u more prvo skočio vepar a za njim i jedan od kerova koji su ga jurili.

"Vepar nije imao drugog izlaza sem skoka sa visoke litice. Mislim da sam u deliću sekunde, kada mi je pažnju skrenuo neobičan prizor, primetio da se čak nije ni zaustavio baš kao ni ker" ispričao je “Vijestima” jedan od očevidaca.


Pas je valjda iznenađen novostalim okolnostima stao, dok je vepar nastavio bekstvo, ali na njegovu nesreću, pravo prema barci Barana. Kada je bio blizu, Baranin koji je bio u barci, udario gaje nekoiliko puta sidrom po glavi. Posao je okončao njegov kolega iz vode hicem iz podvodne puške.

"Samo su bili u pravo vreme i na pravom mestu. Veprovi se love po šumama i poljanama u sačekušama ali vam ne dolaze sami i to još plivajući. Ali eto, umesto krnje ili hobotnice, stigao je vepar",  prokomentarisao je jedan od ulcinjskih ribara koji je posmatrao celi događaj.

Izvor Vjesti online

Нема коментара:

Постави коментар