14. 10. 2014.

Kako je izgledao seksualni život Adolfa Hitlera?


Martin Amis, engleski romanopisac, esejist i pisac novela, veruje da je nacistički vođa bio aseksualan i toliko “opsednut čistoćom” da je Evu držao na distanci čak i tokom seksualnog odnosa.

Adolf Hitler je verovatno imao seks sa Evom Braun bez dodirivanja ili skidanja odeće, tvrdi ovaj autor.

Amis je fanovima na Festivalu literature u Čeltenamu izjavio da je i dan danas Hitlerova seksualnost poput “crne rupe”.


- Seksualnost je jedan od načina na koji raspoznajemo ljude oko nas. To što znamo da li je neko oženjen ili gej, ili nešto treće, to je nešto po čemu raspoznajemo te ljude. Ne želim da uprošćavam stvari, ali jedan od razloga zbog kog je Hitler neprepoznatljiv mogao bi da bude to što je seksualna praznina. Kada su u pitanju Staljin i Mao, tu postoji određeni obrazac koji se odnosi na veliki apetit, ali kod Hitlera to ne postoji – rekao je Amis.

Amis veruje da postoje tri škole mišljenja o Hitlerovoj seksualnosti.

Jedna teorija je da je bio normalan – „Da li možete da zamislite nežnu predigru Hitlera? Da li vam se čini kao uviđavan ljubavnik? Jasno je da ovu teoriju možemo odmah da odbacimo“, tvrdi ovaj autor. Druga teorija odnosi se na aseksualnost, a treća na perverziju.


- Međutim, mi zapravo nemamo nikakvih tragova u vezi sa njegovom seksualnošću – pored toga da nije želeo da skida svoju odeću čak ni za lekarski pregled i da je bio opsednut čistoćom – tvrdi Amis.

Hitler i Eva Braun postali su ljubavnici 1932. godine, ali nikada nisu viđeni u javnosti a Nemačka nije bila svesna njegove veze sa njom sve do Drugog svetskog rata.

Eva je imala svoju sobu u njegovoj rezidenciji u Berlinu i mnogi misle da par nikada nije spavao zajedno.

Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар