24. 7. 2013.

Jezivo: Umalo da postanu ručak kitu!


 Ronioci za dlaku izbegli smrt u čeljustima grbavog kita

Ronioci Šon Stambak i Frensis Antigua nisu ni sanjali da će u životu biti baš tako blizu paru grbavih kitova a kada su jednog dana zaronili u vode zaliva Moro u Kalifoniji...

Kada su Stambak i Antigua izronili kod Suza Roka, pokazuje dramatični video klip, zamalo da postanu neuobičajeni obrok paru grbavih kitova koji su se tu zatekli.

Vodene grdosije od 40 tona su "eksplodirale" iz dubine okeana na samo nekoliko desetina centimetara od ronilaca, piše "Dejli mejl".
 
Stambak kaže da su kitove videli ali da mirno love jata riba i da su poslednji put bili na površini na četvrt milje (400-500 metara) od njih.



Pokušavali su da naprave neke snimke "na bezbednoj udaljenosti" kada su odjednom "sardele poludele".
 
U sledećem trenutku i oni su mogli da se nađu u utrobi velikog grbavog lovca.

"Mislim da su znali da smo tu i da su nas 'promašili' namerno, što je prilično srećna okolnost jer sam bio tačno usred njihove 'ćufte", kaže Stambak.
 
Čim su došli do daha brzo su isplivali na brod na kom su već njihovi prijatelji Džej Hebrard i Džeremi Bonet shvatili da imaju neverovatan snimak momenta "života i smrti".
 
Grbavi kitovi generalno nisu neprijateljski raspoloženi prema ljudima ali s dešava, ništa čudno s obzirom na njihovu veličinu, da samo prisustvo bude "pogubno" za ljude.

To potvrđuje i nedavna zgoda iz Australije, gde je jedan surfer zaradio nokaut jer se suviše približio kitovom repu.

 Izvor: Vesti online


Нема коментара:

Постави коментар