26. 1. 2013.

Zverski običaj: Živu svinju mačetom seku napola


Jadna ova planeta sa nama, i jadna sva druga živa bića! Ono što smo mi ljudi u stanju da radimo nijedna vrsta na svetu nije, a naše “tradicije” i “kulture” nekada su samo opravdanje za okrutnost. Zbog toga, Telegraf nikada neće prestati da ukazuje na prava životinja i na one koji ih krše svojom bezosećajnošću.

Ne postoji opravdanje za ono što ćete upravo videti, jer nijedan živi stvor ne zaslužuje da umre onako kako umiru svinje na ovom vijetnamskom festivalu u gradu Nem Tuongu, nekih 40 kilometara severno od prestonije Hanoja.

Svetkovina se održava u slavu lokalnog božanstva Doana Tuonga, koje štiti mesto od zla. Zlo se čini, da bi se od njega zaštitilo. Besprekorna logika, posebno kada se primeni na inteligentnu životinju kao što je svinja, sa kojom delimo ogroman broj genoma: toliko veliki da se čak i njega koža koristi za nadogradnju izgubljene ljudske.

Kako se odvija ovaj krvavi pir? Živu svinju meštani vežu odvojenim kanapima za noge i četiri muškarca je drže raščerečenu dok peti prilazi sa mačetom i seče je na pola.

Tradicija lišena humanosti nije tradicija nego zverstvo.

Pogledajte video na sopstvenu odgovornost:


Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар