28. 1. 2013.

Držala invalide u podrumskim kavezima zbog socijalne pomoći


Linda Veston (52) iz SAD-a, uhapšena je pod optužbom da je godinama držala zatvorene osobe sa invaliditetom u podrumu. Takođe, optužena je za kidnapovanje i maltretiranje nakon što su u njenom podrumu pronašli šest neuhranjenih osoba u invalidskim kolicima kao i dvoje dece.

U Lindinom podrumu, pronađeno je deset osoba koje je Linda tu držala punih deset godina. Tokom višegodišnjeg maltretiranja dve osobe su preminule.

Žrtve su kako su rekli iz policije bile vezane u podrumu a pojedine su bile zaključane u sanducima kao životinje. Jedna od žrtava bila je vezana za bojler.


Osnova ovog gnusnog čina bila je socijalna pomoć koju je Vestonova nakon što se prijavila kao njihov staratelj dobijala punih deset godina. Za taj period prikupila je oko 212.000 dolara.

Žrtvama često nije davala hranu i tukla ih je, a kako su rekli iz policije na osnovu onog što su zatekli, zatvoreni su kao toalet koristili kante.


Pre 30 godina, Linda je bila optužena za smrt Maksin Li, obolelu od meningitisa, koju je čuvala i koja je umrla od gladi.

Ovoga puta optužena za otmicu, prisilni rad i maltretiranje Vestonova je na sudu izjavila da nije kriva.

Izvor: Telegraf



Нема коментара:

Постави коментар