18. 1. 2013.

Katolički sveštenik dilovao kristal met!


Jedan katolički sveštenik iz Konektikata, uz još četiri druge osobe, optužen je za šverc droge (metamfetamina) iz Kalifornije.

Tužilaštvo Konektikata podiglo je optužnicu protiv Kevina Volina (61), bivšeg sveštenika u gradu Bridžport, zbog sumnje da je u poslednja četiri meseca dobijao pakete sa metamfetaminom iz Kalifornije i prodavao ih prikrivenom policijskom isledniku koji je radio na slučaju, prenosi agencija Asošiejted pres.

Optužnica je podignuta protiv još četiri člana kriminalne grupe i svi se nalaze u pritvoru, navodi američka agencija.

Volin je bio sveštenik do juna 2011. godine, kada se povukao rekavši da to čini iz zdravstvenih i ličnih razloga.

- Vest da je monsinjor Volin uhapšen sve nas je šokirala i zabrinula, jer smo ga znali kao nadarenog, priznatog i saosećajnog sveštenika – kaže Edvard Egan, direktor Odeljenja za odnose sa javnošću eparhije u Bridžportu.

Doskorašnji sveštenik je obavljao i funkciju člana upravnog odbora direktora katoličkih osnovnih škola u okrugu. Tužilac Dejvid Fejn pohvalio je rad lokalne policije i federalnih snaga na otkrivanju lanca prodavaca droge.

- Naporan rad DEA i policije u Konektikatu rezultirao je otkrivanjem organizacije koja je prenosila značajne količine metamfetamina od Kalifornije do Konektikata – rekao je tužilac Fejn.

Policajci su tokom četvoromesečne istrage koristili mere prisluškivanja, kao i prikrivene islednike koji su kupovali drogu, a u stanu sveštenika Volina pronađen su narkotici, kao i materijal za pakovanje metamfetamina.

Prema njihovim navodima, Volin je od septembra 2012. do januara ove godine dobio u šest navrata pakete sa drogom iz Kalifornije. U slučaju da bude osuđen, preti mu od deset godina do doživotne zatvorske kazne, uz moguću novčanu kaznu do deset miliona dolara.

Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар