Što južnije, to tužnije! Premda se to ne može baš u svakom smislu primeniti na jednu od najjačih svetskih ekonomija kao što je južnokorejska, vest koja je pred vama na neki način je, ipak, tužna. Možda i na više od jednog načina. Naime, žitelji ove azijske države imaju izuzetno neobičnu kuhinju, a popularno jelo “sanakdži” verovatno je ubedljivo najuvrnutije: u pitanjuje hobotnica koja se servira i jede živa. Tačnije, guta.
Hobotnica može da se servira iseckana na sitne komade koji se obično još mrdaju na tanjiru. Za hrabrije, može da se servira i cela. Kada uspete da se izborite se mekušcem koji se jako bori da ne bude pojeden, začinite ga susamovim uljem i progutate celog.
Samo bi trebalo da budete pažljivi pošto pipci mogu da se zalepe za grlo i blokiraju disajni put, a zabeleženo je i nekoliko slučajeva gušenja kao posledica jedenja “sanakdžija”.
Prijatno.
Pogledajte video-snimak:
Izvor: Telegraf
Нема коментара:
Постави коментар