17. 1. 2013.

Da li je „Guglovo“ vozilo udarilo magarca u Bocvani?


Kako bi korisnici interneta mogli da upoznaju različite predele zemaljske kugle do detalja, vozila kompanije „Gugl“ redovno krstare i prave fotografije za „Gugl strit vju“. Sudeći po slikama koje su osvanule na Tviteru, „Guglov“ automobil je tokom jedne takve akcije udario magarca u Bocvani.

Gugl strit vju“ je na jednom putu u Bocvani napravio fotografije magarca koji izgleda kao da je doživeo nezgodu.

Oblak prašine ukazuje na to da je životinju udario „Guglov“ automobil

Na osnovu oblaka prašine koji se vidi na fotografiji, čini se da je životinju udario upravo „Guglov“ automobil, koji je prišao previše blizu kako bi ga snimio.

Iz kompanije „Gugl“ tvrde da je magarac već ležao na putu kada mu se vozilo približilo. Međutim, na Tviteru se pojavila još jedna fotografija na kojoj on uspravno stoji.

Iz „Gugla“ poručuju da je magarac ustao nepovređen i nastavio da hoda

Kritičari tvrde da je ona nastala pre fotografije na kojoj životinja leži, a „Gugl“ kaže da je magarac odmah nakon pada ustao nepovređen i nastavio da hoda, pa su ga tada ponovo slikali.

Kako prenosi „Dejli mejl“, ovakvo objašnjenje sleda događaja je sumnjivo, jer bi to, ako se uzme u obzir položaj magarca na slici, značilo da je on nakon ustajanja nastavio da hoda unazad.

Portparol „Gugl strit vjua“ porekao je tvrdnje da je njihovo vozilo izazvalo nesreću.

- Naš tim veoma ozbiljno shvata sigurnost ljudi i magaraca. Ako pogledate fotografije, biće vam jasno da nismo naneli nikakvu štetu magarcu – rekao je on.

Izvor: Blic



Нема коментара:

Постави коментар