14. 1. 2013.

Baba rodila unuke: Brazilka (52) ćerki podarila ćerke!


Brazilka Maria da Glora (52) u gradu Gojanija rodila je sopstvene unuke. Domaćica je pristala da bude surogat majka deci svoje ćerke Fernande koja ne može da ima decu. Premda smo o sličnom slučaju već pisali, ovoga puta je u dvostruko slavlje. Naime, Maria se porodila carskim rezom prošlog ponedeljka i na svet donela dve zdrave devojčice, Emanuelu i Žuliu.

- Ne mogu biti sretnija – rekla je Fernanda Medeiros (34).

Baka Maria, koja ima troje dece, uzimala je hormone da bi ponovo pokrenula menstrualni ciklus, a i smršala je 11 kg. Na porođaj je doputovala iz gradića Santa Helena.

Ćerku Fernanda je trenutno podvrgnuta tretmanu koji treba da izazove laktaciju i nada se da će moći da doji bliznakinje. Od svoje 13. godine zna da ne može da ima decu zato što joj je uklonjena materica.

- Tada sam bila jako tužna jer sam jednog dana htela da postanem majka – rekla je Fernanada.
Posle venčanja pokušali su da usvoje dete, ali su bili odbijeni. Kada je 2005. na televiziji videla emisiju o ženi koja je rodila svog unuka, sa majkom je posetila doktora.
 
Prvobitno im je rečeno da je Maria suviše stara za takava poduhvat, ali su kasniji testovi pokazali da je dovoljno zdrava i veštačka oplodnja je uspela iz drugog pokušaja.

Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар