21. 1. 2013.

Oostrvo zečeva: Japansko ostrvce vrvi od Duškovih rođaka!


Japansko ostrvo Okunošima nalazi se u Seto unutrašnjem moru u prefekturi Hirošima. Ono što je specijalno u vezi sa ovim ostrvom je da je prepuno zečeva. Ostrvo je raj za zeke i privlači hiljade ljubitelja životinja svake godine. Hranjenje zečeva može da bude veoma opuštajuća aktivnost, a posetioci uglavnom rade samo to. Ostrvo je veoma popularna destinacija za izlete i vikend odmore.

Okunošima je mesto izuzetne prirodne lepote, ali ostrvo ima mračnu prošlost. Između 1929. i 1945. služilo je kao baza Imperijalne armije za bojni otrov. Tamo je proizvedeno više od 6.000 tona otrovnog gasa, a cela operacija je bila tajna i ostrvo nije postojalo na mapama.

Ovakva istorija može da bude jedno od objašnjenja za veliki broj zečeva na ostrvu. Neki kažu da su doneti za vreme Drugog svetskog rata zbog testiranja efekata gasa. Kada se rat završio, radnici su oslobodili zečeve i pustili ih u divljinu.

Drugi kažu da je grupa dece koja je bila na izletu 1971. ostavila osam zečeva.

Verovatno nikada nećemo znati odakle stvarno zečevi na ostrvu, ali sada ih ima na stotine, i na ostrvu obima 2,5 km ne možete pobeći od njih.

Pogledajte video:


Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар