30. 1. 2013.

Dečak je ipak ostao živ: Hteo je da pobegne od svog života


Pošto je skovao plan da pobegne od kuće, tinejdžer Metju Alen (18) se sa 150 dolara u džepu i osnovnom opremom za kampovanje zaputio u gustu šumu nedaleko od svog doma u Vestliju, u severozapadnom delu Sidneja.

Narednih devet nedelja proveo je u divljini i pio vodu iz zagađenog potoka. Mobilni telefon je ostavio kod kuće, a pretpostavlja se da je kod sebe imao minimalne zalihe hrane.

Obimna policijska potera na dan njegovog nestanka, 27. novembra, nije donela rezultate, ali je njegov boravak u australijskom bušu, na temperaturi koja je dostizala 45 stepeni Celzijusa, okončan kada su planinari u subotu, nedaleko od jednog potoka, ugledali osobu koja im je “delovala dezorijentisano”.

Nakon što su obavestili policiju, ekipe hitne pomoći upućene su u “Birora Veli bušland park”, gde je mladić pronađen pored jednog drveta.

Dehidrirao je i izgubio čak 40 kilograma (polovinu sopstvene težine), a udovi su mu bili prekriveni pijavicama i ujedima komaraca. Jednu nogu i nekoliko prstiju na rukama zahvatila je gangrena.

Stanje mu je bilo šokantno. Ležao je dezorijentisan i iscrpljen. Delimično je i oslepeo“, saopštila je policija.

 Pustinja u Australiji

Kako se saznaje, dečak se nalazio oko 200 metara iza kuća, ali ga je bilo teško naći jer je bio na nepristupačnom terenu, pored potoka. Ekipa za spasavanje ga je izvukla pomoću sajle i čekrka.

- Bio je iznuren od gladi, a vodu je pio iz potoka koji izvire u naseljenom području – kaže jedan od sanitetskih radnika.

Kako je mladić preživeo u ekstremnim vremenskim uslovima ostaće misterija sve dok ne bude sposoban da progovori, saopštila je policija. Trenutno se nalazi na posmatranju na klinici za psihijatriju i podvrgnut je lečenju od dehidratacije.

Dok njegova majka kaže da joj je jedina želja da joj sin ozdravi, jedan porodični prijatelj tvrdi:

- Nije želeo da ga nađu. Hteo je da pobegne od svog života.

Izvor: Blic




Нема коментара:

Постави коментар