19. 8. 2012.

Šipka mu prošla kroz glavu bez posledica


Dvadesetčetvorogodišnji građevinski radnik Eduardo Leite preživeo je bez posledica neverovatnu povredu – šipka dužine skoro dva metra prošla je kroz njegovu lobanju.

Eduardo Leite doživeo je nesreću 15. avgusta na gradilištu u Rio de Žaneiru, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu gde je podvrgnut petočasovnoj operaciji.

- Rekli su mi da je ležao u ambulanti, sa šipkom koja je stajala uspravno - kazala je njegova supruga Lilijan Regina da Silva Kosta.

- Držao je sam šipku dok mu je lice bilo prekriveno krvlju. Kada sam došla, izgledao je kao da mu se ništa nije desilo. Kazao je doktorima da ne oseća nikakav bol, ništa! Neverovatno!

Doktor Luis Aleksandre Esinger, hirurg u bolnici „Migel Kuto“, rekao je medijima da je Leite bio veoma svestan prilikom dolaska u bolnicu, sve vreme je bio lucidan i nakon operacije nije pokazivao znake negativnih posledica.

- Odmah smo ga odveli u operacionu salu gde smo morali da mu otvorimo lobanju. Nakon što smo izučili povredu, lekarski tim odlučio je da pažljivo izvuče šipku istim pravcem kojim je ona propla kroz lobanju - kazao je Esinger agenciji AP

Metalna šipka koja ga je povredila pala je sa petog sprata zgrade na kojoj su radili. Leite je u tom trenutku bio u prizemlju a šipka je od vrha lobanje prošla pravo kroz razmak između njegovih očiju.

- Ovo je zaista čudo - dodao je doktor Esinger.

Ruj Monteiro, šef neurohirurgije u bolnici koja je primila Leitea, kazao je televizijskoj mreži „Globo“ da je Leite srećnim okolnostima izbegao veoma teške posledice. Da je šipka skrenula samo nekoliko centimetara, ostao bi bez oka i leva strana tela bila bi mu paralizovana.

Izvor: Trojka

Нема коментара:

Постави коментар