22. 8. 2012.

Osmogodišnjakinja pravi "limunadu koja će promeniti svet"

Želi da pomogne drugima i to sa osam godina : Slatka i humana Vivijen

Osmogodišnja Vivijen Har iz Ferfaksa odlučila je da učini nešto što inače ne biste očekivali od devojčice njenih godina. Zaključila je da ne želi da stoji sa strane i samo posmatra patnju drugih. Odlučila je da pomogne, tako što je ceo letnji raspust pravila "limunadu koja će promeniti svet".

Tajna njenog napitka je u tome što je sav prihod od prodaje namenjen borbi protiv trgovine ljudima širom sveta, prenosi Huffington Post.


"Gandi je bio jedna osoba. Martin Luter King je bio jedna osoba. Majka Tereza je bila jedna osoba. Zašto ti ne bi bio ta jedna osoba koja će pomoći", rekla je Vivijen u svom videu.

Ova devojčica iz Ferfaksa do subote popodne je zaradila čak 30 hiljada dolara, a ne namerava da se zaustavi sve dok se konačni iznos ne popne do ambicioznih 150 hiljada.

Čašu limunade u početku je naplaćivala dva dolara, ali vremenom je odlučila da kupcima prepusti da odluče koliko će platiti.

"Verovali smo u njihovu dobrotu i ljudi su vremenom počeli da ostavljaju i 18 dolara po čaši limunade", kazao je njen otac.


Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар