29. 8. 2012.

Za opkladu smazao 200 ćevapa pa se onesvestio

Prva "žrtva" leskovačke Roštiljijade

Miloš Rajković iz Gornjeg Stopanja je zbog opklade za manje od sat vremena, uz pomoć pet litara špricera, smazao 200 ćevapa. Nakon ovog neobičnog podviga, "gurman" se onesvestio.

Izgleda da je pet kilograma leskovačkih ćevapa bilo "prevelik zalogaj" za našeg heroja koji je, na kraju, ipak, dobio opkladu.

- Ma, daću mu i 500 evra, a ne 100 za opkladu, samo da preživi - rekao je Novica S, Rajkovićev rođak, dok su mu lekari ukazivali pomoć.

Samo što je ministar obrazovanja Žarko Obradović dao znak da Roštiljijada može da počne, zbog prejedanja je intervenisala Hitna pomoć.

Inače, na otvaranje svetskog festivala roštilja sjatilo se preko 60.000 posetilaca iz cele Srbije, ali iz

Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rumunije i Slovenije.

U jednom trenutku nastupalo je više od 30 trubačkih orkestara s juga Srbije, a očekuje se i dolazak legendarnog Fejata Sejdića.

Tilka Gvardijan iz Kopra kaže da je oduševljena hranom, atmosferom i ljudima, ali da je iznenađena sa džinče (papričicom). Namerava da kupi dva niza džinčića i ponese ih prijateljima.

Za pljeskavicu, ćevapčiće, uštipke, vešalice i druge specijalitete sa skare čekalo se u dugim redovima.

Osnovna cena "nardone pljeskavice" je 150 dinara sa lepinjom, a oni koji su je pojeli kažu da "podmiruje potrebe prosečno izgladnelog građanina".

Izvor: Trojka

Нема коментара:

Постави коментар