23. 8. 2012.

Kada bi moj iPad bio pisaća mašina...

Naravno da može i to da bude – uz novi iTypeWriter prototip pisaće mašine, možete da otkucate čitav roman, a da tablet ni ne dodirnete.

Zaljubljenik u iPad i Apple proizvode, Austin Jang, napravio je svoj prvi prototip iPad dodatka, koji ovaj tablet pretvara u staromodnu pisaću mašinu.

Koncept je vrlo jednostavan. Uz adekvatan softver, koji se u vidu aplikacije instalira na tablet, isporučuje se i “hardverska mašina”, na koju se iPad kači preko standardnog Apple konektora. Sadašnja verzija koristi gumene navlake, postavljene na slova mašine, koja se kucanjem “naslanjaju” na tablet i tako pojavljuju na displeju tableta.

Iako iTypeWriter u akciji izgleda kao da će probiti displej tableta, njegov tvorac kaže da to ne može da se desi, jer je putanja slova od početnog položaja do kontakta sa tabletom tako određena, da ne ugrožava njegovo funkcionisanje. Takođe, gumene navlake koriste se upravo za zaštitu ekrana tableta od pucanja i grebanja.

Dodatak iTypeWriter još traži sponzora, koji bi ga odveo do serijske proizvodnje, za koju mnogi sumnjaju da će se ikada dogoditi. Šta vi kažete na sve ovo, da li biste vi koristili ovako nešto?


Izvor: Mondo

Нема коментара:

Постави коментар