22. 8. 2012.

Neverovatna slika kita koji izranja među kajakaše

 Neverovatna fotografija kita obišla je svet

Penzioner Bil Baton iz Kalifornije uslikao je neverovatan momenat kada je grupa kitova izronila iz vode pored brodova i kajakaša koji su zapanjeno posmatrali ovaj prizor.

On je u jutarnjoj emisiji NBC objasnio da je proveo skoro celo jutro pokušavajući da uslika ptice u zanimljivim situacijama, ali nije imao mnogo uspeha.
 
Međutim, dan koji mu je počeo kao razočaranje završio se neverovatnim prizorom i fotografijama kitova teških preko 40.000 kilograma i dugim do 16 metara, koje su obišle svet.
 
 "Zaista sam imao sreće", rekao je Baton.
 
Ogromni sisari su poslednjih dana često u plitkim vodama San Luis Obispoa, u blizini Los Anđelesa jer se tu nalaze sardine kojima se hrane.

 Bil Baton postao popularan preko noći posle sjajnih fotografija

Fotograf je rekao da je zakonom zabranjeno prilaziti kitovima na manje od 100 metara, međutim, uprkos strahu, upozorenjima i kazni od 50.000 dolara, mnogi su im, dok su se hranili u marini, prišli i na metar kako bi ih uslikali.
 
Buton, penzionisani profesor biologije, fotografiše ptice već 35 godina i kaže da nikada nije uživao u tolikoj pažnji koliku su mu donele fotografije ovih kitova.
 
Samo 16 sati pošto ih je okačio na "Flickr" neverovatne slike su imale preko 200.000 pregleda, a za manje od dva dana su obišle svet.

Izvor:  Vesti online


Нема коментара:

Постави коментар