18. 8. 2012.

Tret - ukrajinski parkur pas


Tret, petogodišnji američki straford terijer je neobičan pas iz Ukrajne koji preskače ograde, penje se po zidovima i trči, dokazujući da je jedini "parkur genije" na četiri noge.

 Tret je jedan od dva psa na celom svetu koji su uspešni u parkuru. Njegov vlasnik, Evgenij Elčainov kaže da nije znao da postoji još jedan pas na Havajima kada je krenuo da trenira svog.

Momak iz Zapadne Ukrajine je i sam trenirao parkur dok nije povredio koleno zbog čega je morao da odustane od karijere.

Odjednom je morao da ostavi svoju najveću strast ali su se njegovi snovi ostvarili kada je shvatio da njegov, tada šestomesečni pas, obožava da trči i skače.

Evgenij se priseća kada je shvatio kako je njegov pas talentovan za parkur: "Imao je svega šest meseci kada je skočio na stolicu a odatle i na frižider".

Iako mnogi tvrde da se Evgenij ponaša kao ambiciozni roditelj koji nije uspeo u životu pa zato forsira svog psa, on priznaje da je Tret-a naučio svega par trikova a da je ostatak sam pas izmislio i da stalno improvizuje, što celu stvar čini još zanimljivijom.

Iako Evgenij i TreT nisu zvezde u svom kraju, na internetu ih je videlo preko milion ljudi. Evgenij je napravio i svoj sajt na kome prodaje kurs koji je sam napisao a koji uči pse da postanu parkur izvođači. 


Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар