23. 8. 2012.

Biblijskim putem na magarcu uz Wi-Fi


To se može zvati povratak u budućnost - jedna izraelska atrakcija privukla je turiste tako što mogu da posećuju neka nepristupačna biblijska mesta na magarcu.

Spoj tradicije i novih tehnologija, prošlosti i sadašnjosti. Jedna izraelska turistička organizacija napravila je atrakciju i privukla turiste tako što mogu da posećuju neka nepristupačna biblijska mesta na magarcu. Na istorijskom parku Kfar Kedem, posetioci obučeni u biblijske haljine i odore jašu magarce kroz stenovite puteve Galileje, učeći kako su živeli ljudi za vreme starog zaveta Biblije.

I tu ne bi bilo ništa čudno da na istom tom magarcu ne postoji ruter za bežični internet. Menasem Golberg, menadžer ove ture kaže:

“Stavili smo ruter magarcu na vrat, tako da jahač može da se priključi na internet. Pre svega smo mislili na tinejdžere koji ovako mogu da sednu na magarca, fotografišu i da na primer u realnom vremenu kače fotografije na Facebook.

Tura na magarcu traje oko 25 minuta, a turisti, dok jašu, mogu da koriste besplatan internet sa protokom od 21 megabita po sekundi. Ruter sa jednog magarca omogućava pristup internetu za 5 turista jahača u radijusu od 50 metara. Turisti su naravno oduševljeni.

Imamo intetnet na magarcu! Evo, do sada nisam propustio vesti iz sveta, čak sam i poslao fotografije koje sam upravo napravio mojima kod kuće!. Mislim da je odlično to što u isto vreme možete biti daleko od svih događaja, a opet ostajete u toku, što možete poslati fotografije i prijateljima koji nisu ovde omogućiti da ipak iskuse na neki način ovo u čemu mi uživamo.

Menadžer ture Menasen Goldberg izrazio je nadu da će novi način putovanja povezati mlađe generacije sa životom drevne Galileje.

Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар