11. 1. 2013.

Pakao je blizu: U tanjiru uskoro meso od svinja ukrštenih sa miševima i ljudima


Kanadska vlada je na ivici da odobri bizarnu vrstu GM svinja za korišćenje u ishrani Kanađana.

Ovaj novi hibrid između miša i svinje je nazvan Enviro svinja (svinja koja čuva životnu sredinu). Ovu novu „vrstu“ jorkširske svinje su napravili naučnici iz Ontaria na Guelf univerzitetu (UniversityofGuelph) i to tako što su im dodali gen miša da bi smanjili količinu fosfora koji se nalazi u izmetu svinje.

Uskoro će milioni Kanađana jesti meso ove svinje-miša a većina neće ni biti svesna toga. Očekuje se da će se odobrenje za ovu novu vrstu svinje uskoro tražiti i u Americi.

Ako mislite da je ovo prvi put da naučnici mešaju dve životinjske vrste u pokušaju da „pomognu“ čovečanstvu, varate se.

Prava istina je da naučnici širom sveta stvaraju nove, bizarne vrste životinja gotovo redovno. U poslednjih par decenija genetska modifikacija je jako napredovala i čini se da su istraživači i naučnici jako nestrpljivi da koriste te nove tehnologije.

Fluorescentna mačka

Da vidimo kakva sve čudna i misteriozna bića naučnici stvaraju? Šta kažete na mačku koja svetli u mraku? One stvarno postoje.

GM mačka pod imenom mister Grin Džin (Mr. Green Genes) je prva fluorescentna mačka koja je napravljena u Americi. Pod ultraljubičastim svetlom ova mačka  sija bledozelenim sjajem. Tako da u budućnosti mačka ne mora da služi samo za maženje ili za igru, nego i kao noćno svetlo.

Američki istražicači nisu bili prvi koji su ovo uradili mačkama, tim južnokorejskih naučnika je pre njih stvorio mačku koja sija crvenim svetlom kada se stavi pod ultraljubičaste zrake. Možda se pitate zašto naučnici rade ovakve stvari? Odgovor je prost – zato što mogu!

Naučnici su stvorili bića koja su mnogo bizarnija od fluorescentnih mačaka.

Koza sa genima pauka
 
Jedna Kanadska kompanija, pod nazivom Neksija (Nexia), proizvodi koze u koje su dodali gen pauka.

Razlog za ovu bizarnu genetsku modifikaciju je taj da bi im koze proizvodile mleko u kome se nalazi protein svile. Ovaj protein svile se onda sakuplja, čisti i ispreda u neverovatno jaka vlakna.

Ponekim izveštajima, ova vlakna su izdržljivija od kevlara, fleksibilnija od najlona i jača od čelika. Ova supstanca ima industrijsku i vojnu upotrebu od izuzetne vrednosti. Ali kada ljudima kažete da postoje paukkoze verovatno će vam se smejati.

Kada  im spomenete ove koze uputite ih na ovaj video.


Video pokazuje reportažu o tome kako se ove koze proizvode i šta se radi sa paukovom svilom koja se od njih dobija.

Da li vas ovo poigravanje sa prirodom uznemirava? Ako ništa barem ne proizvode hibride između ljudi i životinja? E pa proizvode!

Poznato je da će se hibrid između čoveka i svinje uskoro uzgajati u SAD. Ovo je bilo javno saopšteno i skoro niko se nije uznemirio povodom toga.

Ono što je opisano kao „najmodernija tehnologija“ će ustvari biti proizvodnja svinja u koje je ubrizgan ljudski gen. Ove hibridne svinje  će biti „uzgajane“ zbog proizvodnje organa za transplantaciju.

Kako vam ovo zvuči???Postoji li mogućnost da ovakva bića dospeju u našu ishranu?



 
Ne?

Mislite da nam to nikada ne bi uradili?

Nemojte biti tako sugurni!

FDA  (Agencija za hranu i lekove) je nedavno objavila da postoji velika verovatnoća da se potomci kloniranih životinja već odavno koriste u ishrani i da oni ne mogu ništa po tom pitanju.

Evidentno je da imaju sasvim dovoljno vremena da vrše racije Amiških farmera ali po njima nemaju dovoljno vremena da istraže da li se klonirane životinje nalaze u lancu ishrane.

Čak su izjavili da to praktično njima i nije neka tema za istraživanje.

Većina Amerikanaca jede paradajz u kome se nalazi gen bubašvabe i većina Amerikanaca jede kukuruz sa ubrizganim insekticidom, zašto bi onda bili zabrinuti u vezi mesa koje jedu?

Izvor: Vesti net




Нема коментара:

Постави коментар