22. 6. 2013.

Grupni seks: Sekta osvaja Srbiju preko Novog Sada


Ozloglašena američka sekta poznata po orgijama i humanitarnom radu, “The Family International“ (Familija), prethodno poznata kao “The Children of God“ (Deca boga), od 1995. godine deluje na teritoriji Srbije sa sedištem u Novom Sadu.

Od nedavno, ova sekta, sakrivena iza marionetskih firmi, fondacija, organizacija i udruženja, okuplja veliki broj novosadske omladine u jednom popularnom kafiću u centru Novog Sada.

Redakcija Telepromptera istraživala je mesecima aktivnosti i delovanje ove kontroverzne sekte u Novom Sadu i došla do strašnih podataka. Imajući u vidu to da Familija nije registrovana ni kao organizacija ni kao religija ili verska ustanova, pronalaženje čvrstih dokaza o njihovim istinskim aktivnostima predstavljalo je kolosalan zadatak. Sakriveni iza stotina organizacija, firmi i fondacija, uspeli su da svoju mrežu prošire po celom svetu, od Amerike, preko Balkana pa sve do Japana.

Sekta “The Family International“, predstavlja sektašku versku organizaciju koja je osnovana 1968. godine u Kaliforniji. Oformljena za vreme hipi pokreta, Familija deluje u oko 100 zemalja i ima najmanje 32.000 sledbenika širom planete.

Osnivač i vođa sekte bio je Dejvid Berg poznat pod pseudonimima kao što su Mojsije Dejvid, Kralj i Poslednji prorok Dejvid. Kako se sekta razvijala i širila svetom, Berg 1974. godine započinje propovedanje jevanđelističke metode pod nazivom “Flirty Fishing“, odnosno iskazivanje ljubavi prema bogu kroz seks.

Kako je Familija došla u Srbiju? Koje su njihove aktivnosti? Kako deluju?

Prva poseta Srbiji - 1995.


Prema zvaničnim podacima, prvi predstavnici Familije posetili su Srbiju 1995. godine kao misionari donoseći humanitarnu pomoć onima koji su bili najugroženiji tokom rata. Amerikanac Džefri Vormus i Finkinja Ana Vormus prvi su posetili Srbiju u okviru “božje misije“ za koju ih je, kako oni tvrde, sam bog predodredio.

Njihova “božja misija“ realizuje se u okviru projekta Isceljenje srca - Balkan, koji je pod nadzorom i finansijskom potporom The Family Care Foundation (FCF), jedne od glavnih produžnica Familije koja deluje u celom svetu, piše Vestinet.

Ako posetite internet prezentaciju FCF, pri dnu stranice naći ćete na mapu sveta. Na toj mapi nalaze se lokacije na kojima FCF deluje. Kada kliknete na Evropu, zatim na Balkan pa onda na Srbiju, odnosno Vojvodinu, bićete preusmereni na internet prezentaciju humanitarne organizacije Healing Hearts Balkans.

Proverom baze podataka Agencije za privredne registre, nismo uspeli da pronađemo podatke o registraciji ove humanitarne organizacije, ali uspeli smo da pronađemo zvaničnu adresu u Veterniku u ulici Mije Aleksića 4a, ista adresa na kojoj se nalazi i vrtić sekte pod nazivom “Early Birds Kids Club“


Prva poseta Novom Sadu - na EXIT-u 2008.


Predstavnici Familije prvi put su posetili Novi Sad 2008. godine za vreme Egzit festivala. Dolazak je organizovan od strane organizacije “New Bottle Radicals“ i Familije. “New Bottle Radicals“ bila je organizacija sa sedištem u Budimpešti. Oko 50 volontera organizacije je posetilo Novi Sad kako bi “podelili božju ljubav, potražili smisao života, doživeli avanturu i bili slobodni“. Svakoga dana su pevali i čitali priče o “deljenju božje ljubavi“.

Veruje se da se grupa mladih ljudi ubrzo doselila u Novi Sad nakon Egzita 2008. godine, gde su se sprijateljili sa brojnim mladim Novosađanima tako što su organizovali radionice i kurseve stranih jezika.

Prema podacima Agencije za privredne registre, 21. juna 2011. godine ova grupa osniva udruženje građana pod nazivom “Kulturna razmena“, sa sedištem u Veterniku, Mije Aleksića 4a. Zastupnici udruženja su Pavel Rogala iz Poljske, Ana Marija Povrdil (Anna Maria Powdrill) iz Velike Britanije i Leilani Džejn Fernandez (Leilani Jane Fernandez) iz SAD. Zatim 28. juna 2012. godine grupa otvara kafić u centru Novog Sada pod nazivom “Culture Exchange Kafe Pub“ u ulici Jovana Subotića 21.

Vlasnik kafića je Ana Marija Povdril iz Velike Britanije. Prema poslednjim informacijama, prebivalište svih članova sekte je u Veterniku u ulici Mije Aleksića 4a. To je ista adresa na kojoj je registrovana njihova organizacija “Kulturna razmena“, zatim humanitarna organizacija Džefrija i Ane “Healing Hearts - Balkans“ i od nedavno i vrtić pod nazivom “Early Birds Kids Club“. Vrtić zvanično nije registrovan, ali obavlja tu delatnost i naplaćuje svoje usluge.


 Biblijska verovanja, uz dodatak incesta


Verovanja Familije zasnovana su na Bibliji, ali ova sekta propagira nekonvencionalna verovanja koja su veoma atipična izvan delokruga sekte. Slobodan seks predstavlja glavnu karakteristiku sekte. Imajući u vidu to da članovi Familije žive u komunama, grupni seks je bio veoma učestala pojava, ali seks sa pojedincima koji nisu deo Familije je strogo zabranjen. Zabrana je usledila nakon pojave side.

Takođe, Familija je bila često na udaru medija i policije zbog upražnjavanja seksualnih aktivnosti između odraslih i dece, dece međusobno i roditelja i sopstvene dece. Jedan od šokantnih zapisa, odnosno propoveda Berga jeste knjiga pod nazivom “Sex With Grandmother“ (Seks sa bakom) u kojoj se opisuje sam čin i osećanja tokom odnosa.

Izvor: Vesti online

Нема коментара:

Постави коментар