Zamislite ražanj i na njemu kamilu, a u kamili jagnjad, a u njima piliće, a u pilićima ribu, pa u ribi poneko jaje... E, dragi prijatelji, to vam je najveće jelo na svetu.
Nomadski arapi, poznatiji i kao Beduini, dominiraju sekcijom "Najveće jelo na svetu" u Ginisovoj knjizi rekorda već neko vreme i svako ko misli da pregojazni Amerikanci imaju monopol na gastronomsku megalomaniju neka se dvaput zamisli.
Ovaj tradicionalni beduinski obrok se sprema za svatove i posebne zabave, što je i logično, jer baš i ne deluje kao ideja porodičnog doručka, pre nego li deca krenu u školu na kamili. A, ne, kamilu smo pojeli. Nema kamile.
Dakle, priprema punjene kamile na ražnju je vrlo striktna, a počinje njenim kuvanjem. Ne znamo gde.
Verovatno u nekom gejziru, jer ni Cepter, a bogami ni Metalac ne prave šerpe za kamile. Ko zna, možda sad i počnu, kada neki naši svatovi vide ovu recepturu i naprave "najveću slavu u selo".
A evo i srpske verzije punjene kamile. Ocena: četiri zvezdice i pola tvrdo kuvanog jajeta
Izvor: Alo
Нема коментара:
Постави коментар