23. 6. 2013.

„Zmijevača“, lek za sve bolesti


Razni dodaci u bocama gotovo su uobičajena stvar, ali zmije, škorpije, ili tri dana stari miševi su zaista bizaran „začin“. Ovakvi napici su jako popularni na Dalekom istoku, jer se veruje da imaju isceljujuću moć.

Mnogi se ponose kako dobro podnose velike količine alkohola, ali šta se događa ako je to piće „obogaćeno" zmijama, škorpijama ili miševima.

Britanski Dejli mejl predstavio je neka od najčudnijih lekovitih pića.

Prvo na listi svakako je vino sa ubačenim zmijama, škorpijama i gušterima.


Ovo vino je jako cenjeno u Kini, Vijetnamu, na Tajlandu i u još nekim azijskim zemljama. Životinje zapravo i ne utiču mnogo na ukus, i koriste se više zbog dekoracije.

Tu je i tradicionalni kineski i korejski lekoviti tonik, koji se pravi od gomile malih miševa, ne starijih od tri dana.


Zanimljivo je i vino „Mekong", koje se proizvodi u Laosu. Pravi se od rečnih jegulja iz reke Mekong, korenja žen-šena i raznog bilja.


Narod Inuita definitvno pije najčudnije piće na svetu - „Vino od galeba". Kako bi napravili ovo piće, ubacuju mrtvog galeba u flašu vode i drže ga na suncu dok ne fermentira.


Na listi je i pirinčano vino, tradicionalni kineski lek, koji sadrži različite životinjske penise (foke, jelena i psa), kako bi se osigurala potencija i izdržljivost muškaraca.

Izvor: RTS





Нема коментара:

Постави коментар