23. 6. 2013.

Dečak genije: Napravio podmornicu od plastike


Džastin Bekerman iz Nju Džersija koji ima 18 godina proveo je 6 meseci u nastojanju da napravi podmornicu sa kojom bi bezbedno mogao da se kreće pod vodom, a ceo poduhvat ga je koštao oko 1.300 engleskih funti.

Podmornicu koju je konstruisao nazvao je “Nautilus”, a ovaj bistri momak nosi i nadimak “Mekgajver” po izmišljenom tajnom agentu poznatom po inventivnom korišćenju stvari iz svakodnevnog života.

“Nautilus” pokreće motor za čamac, telo podmornice je napravljeno od lagane talasaste plastike i vodovodnih cevi, dok je kupola ovog neobičnog prevoznog sredstva napravljena od dela svetlarnika.


Podmornica takođe poseduje rezervoare, vazdušne pumpe, vesla i ventile-regulatore pritiska iz stare mašine za pravljenje sode, plivajuće senzore i 4 baterije, sirenu, radio i ozvučenje, kao i bežičnu kameru i LED osvetljenje od 200 vati.

- Želeo sam da vidim kako bi bilo kada bih napravio podmornicu i zanimao me je način na koji bih to mogao da uradim - rekao je Džastin koji je počeo da se zanima za razne mašine i pronalazaštvo još od malih nogu.

On je ovu svoju podmornicu uspešno istestirao na površini jednog jezera i potpuno je siguran da će sa njom uspešno zaroniti na prvom dužem putovanju.

- Nisam nervozan, vrlo sam uzbuđen, napravio sam spisak sigurnosnih mera u slučaju da nešto pođe naopako – izjavio je ova mladi konstruktor podmornice.


Izvor: Telegraf


Нема коментара:

Постави коментар