29. 6. 2013.

Kraning - novi opasan tinejdžerski hobi



Kraning je nova zanimacija tinejdžera koja podrazumeva penjanje po ogromnim građevinskim dizalicama bez ikakve sigurnosne zaštite, i trenutno se ubraja među najveće trendove u SAD.

Hrabri i, moglo bi se reći, ludi tinejdžeri međusobno se nadmeću ko će bolje izvesti pentranje na visoke građevinske dizalice, potpuno "goloruki". Oni se penju na sam vrh dizalice, hodaju po njenim ravnim delovima, neke dizalice preskaču ili čak, držeći se rukama, prelaze sa jedne na drugu.

Ova nova "disciplina" ima i svoje stručne nazive za određeno savladavanje dizalice, te tako to možete uraditi majmunskim stilom (kada se držite sa dve ruke), jednorukim višenjem, balansiranjem sa obe ruke (kada hodate po ravnom delu dizalice i održavate ravnotežu rukama).

Naravno, sve to mora biti zabeleženo, te tinejdžeri rizikujući svoj život još više, u jednoj ruci drže telefon i snimaju svoje drugare ili sebe kako skakuću po dizalicama. Snimke kače na Jutjub i tako se hvališu izazivajući zgražavanje kod onih koji su svesni opasnosti ovog "sporta".

Ovaj trend se nije zadržao samo unutar granica SAD, već se pompezno širi čitavim svetom. U Rusiji tako za sada imamo najbolje kranere, koji na dizalicama izvode prave performanse: rade sklekove ili druge vežbe na nebeskim visinama ili stoje na jednoj nozi dok duva jak vetar.

Nažalost, u Sankt Peterburgu jedna devojka prilikom izvođenja kraninga pala je sa dizalice čija visina odgovara 17-spratnoj zgradi i na mestu ostala mrtva.

U videu pogledajte neke od najuspešnijih ruskih kranera i njihove performanse.


Izvor: Press online

Нема коментара:

Постави коментар