23. 6. 2013.

Tražili poklon nazad!



Pravilo je da kada se nekome nešto poklanja, to se poklanja bez ikakvih obaveza. Međutim, kada je u pitanju 21 miliona evra vredna jahta stvari stoje malo drugačije. Čim je španski monarh Huan Karlos rekao da se odriče jahte u korist mera štednje, tako su se javili iz fondacije koja mu je plovilo poklonila i poručili: „Vratite nam jahtu“.


U teškim vremenima svi moraju da podnesu žrtve. Tako je i španski kralj Huan Karlos želeo da doprinese merama štednje kada se pre dve nedelje odrekao svoje 41 metar dugačke jahte, vrednosti 21 miliona evra.

Međutim, stvari nisu baš tako jednostavne. Španski kralj je jahtu dobio na poklon od jedne fondacije sa Balearskih ostrva.

Iz te fondacije su posle kraljevog odricanja od jahte poručili da, ukoliko se Huan Karlos nje odriče i neće da je koristi, oni je žele nazad.

U kupovini 35 tona teške aluminijumske jahte, ukotvljene na Majorci, gde kraljevska porodica ima letnjikovac, učestvovalo je oko 30 poslovnih ljudi, vlasnika hotela i bankara sa Balearskih ostrva.

„Ako kralj Huan Karlos ne želi da je koristi, mi je želimo nazad", poručuju iz fondacije.


Popularnost španske kraljevske porodice opala je poslednjih godina, usled duboke recesije i niza skandala koje su narušile njen ugled.

Španija je četiri godine u recesiji i ima stopu nezaposlenosti od 27,2 odsto, jednu od najviših u EU.

Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар