26. 6. 2013.

Uznemiravajuće: Američki vojnici su silovali devojčicu a onda je ubili


Šokantne fotografije američkih vojnika kako siluju i potom ubijaju iračku devojčicu  Abir Kasim Al Janabi, prodrla je u javnost.

Na fotografijama se vidi kako nekoliko američkih vojnika na smenu siluje Iračanku.

Pouzdani izvori kažu kako postoje na hiljade sličnih fotografija koje kruže među američkim vojnicima i koje oni razmenjuju kao sličice fudbalera.

U ovom konkretnom slučaju osim ove devojčice, posle silovanja ubili su i petogodišnje dete.

Vojni teoretičari tvrde da je to deo specijalnog rata u Iraku.


Postavlja se logično pitanje: Zar u Irak nije došla američka vojska da donese demokratiju, i kako je to moguće da se silovanje kao oruđe rata sprovodi prema narodu kojeg su došli da navodno oslobode.

Jedan od ubica Stiven Grin proglašen je krivim još u maju 2009. godine.

Američka vojna kriminalistička služba nije započela istragu ni 4 meseca posle objavljivanja šokantnih fotografija u novinskim medijima.


Brigadni general Karpinsji je izjavio povodom ovih gnusnih zločina da su pripadnici CIA dolazili na teren i davali uputstva kako da upotrebe nove tehnike mučenja zarobljenika u svrhu izvlačenja što više informacija.

Fotografije prikazuju ne samo žene i devojke u scenama mučenja već i muškarce koje je silovala američka vojska.

General Antonio Taguba potvrdio je postojanje tih fotografija u intervjuu za Dejli Telegraf.

Predsednik obama je najavio detaljnu istragu i objavljivanje svih 2000 fotografija silovanja Iračana, ali je kasnije odustao od toga pod pritiskom vojnog vrha.

Stiven Grin
 
Na suđenju, Grinu je predložena smrtna kazna, međutim ona je preinačena u 5 doživotnih robija. Grin je na suđenju otkrio d aje osim 14-godišnje devojčice i njene 5-godišnje sestre pobio i celu njenu porodicu.

On je izjavio da nije tražio ni opravdanje ni samilost a u jednom telefonskom razgovoru iz zatvora izjavio je da je poludeo u Iraku.

Psihijatri su konstatovali da on ima poremećaj ličnosti. Pored njega za ista dela osuđeno je još 7 vojnika.

Mesto gde je ubijena devojčica i njena mlađa sestra
 
Grin je tokom suđenja izjavio da ne oseća kajanje jer je obučavan da ubija što je i činio. Takođe je izjavio da mu nije žao Iračana, Međutim u zatvoru je primio katoličanstvo i sada glumi vernika.

Izvor: Vesti net




Нема коментара:

Постави коментар