14. 9. 2012.

Pogledajte u kakvom luksuzu uživa bivša "Modelsica"

Duža od fudbalskog terena: Najskuplja jahta na svetu, vredna 300 miliona dolara
 
Jahta ruskog milijardera Andreja Meljničenka koju je nazvao "A", po svojoj voljenoj supruzi Sandri, bivšoj "Modelsici" i manekenki, jedna je od najvrednijih u svetu. Procenjuje se da vredi 300 miliona dolara, a dugačka je 118 metara, što je, radi približnije procene, dužina jednog fudbalskog terena.


Luksuzna jahta godinama predstavlja misteriju, jer milijarder insistira da posada pre ulaska na nju potpiše ugovore o poverljivosti i ne govori o enterijeru i bilo čemu što se dešava unutar nje. Ipak, na Jutjubu se pojavio snimak ovog "plutajućeg bogatstva".
 
Celokupan dizajn poveren je Filipu Starku pa je francuski arhitekta dao mašti na volju. Luksuz je primetan na svakom koraku, pa čak i brodski kapetan sedi u stolici od krokodilske kože.
 
Filip Stark ispunio je enterijer staklom, ogledalima, vitražima, kristalima, pa se u dnevnom boravku nalazi velelepna staklena vitrina. Boje nameštaja se savršeno uklapaju u morski ambijent, a prisutne su sve nijanse bele i bež.

Uživanje: Đakuzi na krovu jahte
 
Do glavne spavaće sobe silazi se vijugavim stepenicama, a hodnik je prekriven sa bezbroj listića srebra, koji odaju utisak riblje krljušti. Gelender na stepenicama je ručno rađen i koštao je 60.000 dolara.
 
Na ulazu u spavaću sobu nalazi se poseban sistem obezbeđenja koji radi na principu prepoznavanja otiska prsta, a u nju pristup ima samo pet osoba. Jedan od najzanimljivijih detalja spavaće sobe je televizor, čiji ekran ima dijagonalu 1,5 metar a pri tom se spušta sa tavanice, u koju je u potpunosti uklopljen.

Velelepno: Potrebno je čak 20 sekundi da biste pretrčali hodnik
 
Držači u kupatilu i drugim prostorijama su od plemenitih metala. Zidovi većine soba su prekriveni ogledalima i životinjskom kožom, a u gostinskoj sobi je sav nameštaj u beloj boji, izrađen od morske raže. Jahta je veoma prostrana, a da biste pretrčali hodnik, potrebno je oko 20 sekundi. Ima čak tri bazena, od kojih je jedan masažni, sa dve stolice. Dno bazena je delom od stakla, a ispod bazena je diskoteka. 


Na pramcu jahte nalazi se čak i pista za helikopter. Jedini tradicionalni detalj koji je Stark zadržao na jahti jeste kormilo, koje je od drveta. Međutim, kapetan jahtom upravlja samo jednim džojstikom ili putem tač skrin displeja. Ni kapetanova stolica nije obična, već je stilizovana, napravljena od kože aligatora, sa rogovima afričke antilope. 
 
Izvor: Vesti online

 

Нема коментара:

Постави коментар