10. 9. 2012.

Pogledajte kako nastaje Menhetn na crtežu jednog umetnika


Londonski umetnik Patrik Vejl postao je internet senzacija nakon postavljanja video snimka na Jutjubu na kome se vidi kako je skicirao Menhetn sa vrha Empajer stejt bildinga.

Umetnik kaže da je želeo da dokaže da može verno da predstavi panoramu Menhetna iako je crtao slobodnom rukom. Vejl je putovao do nebodera na vidikovcu na 102. spratu četiri dana za redom. Tu je sedeo, snimao prizore iPhone-om, dok je rukom pravio obrise zgrada na platnu.  


Iako se na snimku čini da je sve savršeno precizno predstavio, Vejl kaže da se nije zamarao perfekcijom, mada je vodio računa o proporcijama.

- Nije mi bilo toliko važno da nacrtam svaki pojedini detalj, samo sam oslobodio ruku i pustio da olovka "odluči" šta treba da zabeleži - objašnjava umetnik i priznaje da je dao sebi slobodu da malo dotera pojedine zgrade koje mu se nisu dopadale ili su visinom krova narušavale crtež.


Na ubrzanom snimku vidi se kako nastaje najužurbaniji deo Njujorka, a Vejl kaže da mu je bio cilj da linijama i senčenjem "uhvati" energiju i duh Menhetna.



Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар