14. 9. 2012.

Pas šest godina ne napušta grob svog vlasnika

 Veran i posle smrti

Da je pas čovekov najbolji prijatelj, potvrđuje primer jednog nemačkog ovčara koji nije napustio grobno mesto svog preminulog vlasnika čak šest godina.

Nakon smrti Argentinca Migela Guzmana 2006. godine, njegov pas Kapitan pobegao je od kuće i krenuo u potragu za vlasnikom. Ipak, njegova potraga ga je na kraju dovela do groblja u gradu Villa Carlos Paz.
Guzman je kupio psa kao poklon svom 13-godišnjem sinu Damianu, a nakon smrti njegova žena Veronika je primetila da je Kapitan nestao.

- Tražili smo ga svuda, ali jednostavno je nestao. Bojali smo se da je pregažen ili da je uginuo. Međutim, sledeće nedelje smo otišli na groblje i pronašli ga. Sedeo je pored groba i cvilio, zvučalo je kao ljudsko plakanje. Ono što nas je posebno iznenadilo jeste činjenica da ga mi ranije nikada nismo doveli na groblje, ali on je svejedno bio tamo - ispričala je Veronika.

Direktor groblja Hektor Bakega setio se trenutka kada je prvi put video Kapitana pre šest godina.

- Bio je sam i lutao je grobljem sve dok nije došao do groba svog vlasnika. Tamo je zaspao i tužno zacvilio. Od tog se trenutka se ne odvaja od njega. Sad bukvalno živi sa nama na groblju i mi se brinemo o njemu - rekao je Bakega.


Izvor: Trojka

Нема коментара:

Постави коментар