13. 9. 2012.

Mislite zgodna riba, a ono taliban!

Talibani "sa maskama" atraktivnih devojaka na Fejsbuku vode logistički rat: Zbližavaju se s američkim i australijskim vojnicima, a zatim od njih izvlače tajne

Pre podne granatiraju koalicione snage, a po podne glume lepotice na Fejsbuku! Talibani "sa maskama" atraktivnih devojaka na najvećoj društvenoj mreži vode logistički rat sa svojim neprijateljem tako što se zbližavaju sa američkim i australijskim vojnicima, a zatim od njih izvlače tajne.


Veliki broj talibana se na Fejsbuku krije iza identiteta lepih devojaka kako bi obmanuli vojnike koalicanih snaga u Avganistanu i od njih izvukli što više informacija, piše australijski Dejli mejl.
 
Australijska vlada je savetovala svim svojim vojnicima, ali i njihovim porodicama i prijateljima da budu veoma oprezni kada surfuju društvenim mrežama. U saopštenju australijske vlade se ističe da većina pripadnika koalicionih snaga nije svesna opasnosti kojima se izlaže kada postavlja slike ili podatke na Fejsbuku.

Problem je izgleda postao tako ozbiljan da pojedini oficiri traže da se vojnicima potpuno zabrani pristup društvenim mrežama

- Često vidim vojnike kako postavljaju podatke ili fotografije pomoću kojih ih je moguće jasno identifikovati, saznati kojoj jedinici pripadaju i gde se tačno nalaze, rekao je Piter Hanej, stručnjak za informatičku bezbednost na Univerzitetu "Edit Kovan".
 
U izveštaju se ističe da talibani često koriste profile izmišljenih, privlačnih devojaka kako bi se sprijateljili sa vojnicima i od njih izvukli što više informacija.
 
Problem je izgleda postao tako ozbiljan da pojedini oficiri traže da se vojnicima potpuno zabrani pristup društvenim mrežama.

Izvor: Vesti online

 

Нема коментара:

Постави коментар