22. 9. 2012.

Kako izgleda kada sultan od Bruneja udaje ćerku

Sultan od Bruneja sa ćerkom Hadžah Hafizah

Hadži Hasani Bolkiah, Sultan od Bruneja, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, čija porodica ovom zemljom vlada već 600 godina, u petak je udao ćerku Hadžah Hafizah Surulul Bolkiah (32), za državnog službenika Pengriana Hadžija Muhameda Ruzaina (29).

Raskošna svečana ceremonija koju je vladarska porodica priredila u prestonoj dvorani palate Istana Nurus Iman sa 1700 soba podsećala je na prizore iz 1001 noći. 


Lepa princeza i njen mladoženja, oboje u bajkovitim odorama od dijamantima ukrašene ljubičaste svile, brak su sklopili pred mnoštvom zvanica, među kojima su se, osim porodice i prijatelja, našle i brojne krunisane glave i međunarodni zvaničnici, uključujući i premijera susedne Malezije.


Princeza je peto dete sultana od Bruneja i njegove supruge, kraljice Salehe.
 
Diplomirala je poslovnu administraciju i radi kao funkcioner ministarstva finansija, dok je njen izabranik jedan od službenika u premijerovom kabinetu.


Premijer, ministar finansija i ministar odbrane malog, ali naftom veoma bogatog sultanata je - sam sultan od Bruneja, tako da se slobodno može reći da država funkcioniše kao porodično preduzeće.
 
Sultan ima dvanaestoro dece iz tri braka, pet sinova i sedam kćeri, a ovo je prvo venčanje nekog od njegove dece od 2007.

Izvor: Blic




Нема коментара:

Постави коментар