8. 9. 2012.

Zenica: Traže čistačicu s fakultetom

Dok čisti školske klozete promišlja o deobi ćelija

Osnovna škola "Hamza Humo" u selu Babino, udaljenom desetak kilometara od Zenice, zabeležena je kao prva koja je za poslove čistačice tražila kandidata sa položenim stručnim ispitom i uverenjem o proseku ocena ostvarenih na visokoškolskoj ustanovi.

"Vi mene zezate! Odakle vam to... Ma dajte, to nije istina... Kakav fakultet treba za posao čistačice", rekao je Rasim Bajrić, pomoćnik ministra za obrazovanje Zeničko-dobojskog kantona, pošto su ga novinari upitali da li je moguće da su uslovima za prijem čistačica u škole dodati i položeni stručni ispit i fakultetska diploma.

Direktor škole koja je raspisala konkurs priznaje da je po sredi "tehnička greška".

"Sutra će izaći novi, ponovljeni konkurs jer smo pogrešili u tehničkoj pripremi oglasa. Kopirali smo sadržaj konkursa koji je validan za nastavnike. Znači, radi se o našoj gruboj greški. Zaista nam je jako žao zbog ovog propusta. Ne, radnica ili radnik koji se prijavi na konkurs za upražnjeno radno mesto za održavanje higijene u školi na određeno vreme u trajanju od godinu dana ne treba da ima završen fakultet", istakao je Amir Zukić, direktor OŠ "Hamza Humo".

Izvor: Vesti online

 

Нема коментара:

Постави коментар