23. 9. 2012.

Skandal na TV Hepi: Doveli kanibala da priča o ukusu ljudskog mesa

Snimak iz emisije u kojoj Dejan Deško (levo) priča o kanibalizmu
 
Gospodine ljudoždere, kakvog je ukusa ljudsko meso”, pita voditelj. ”Delikates!”, odgovara gost i objašnjava da je na ratištu jeo leševe, ali i “friške ljude”. Ovaj bizaran i uznemirujuć sadržaj emitovan je u četvrtak uveče, u 23 sata, na TV “Hepi”.

U emisiji “Luda kuća”, pred publikom koja se čas zgražavala, a čas razdragano aplaudirala, voditelj Dejan Stanković zahtevao je od gosta da do detalja opisuje kako, kada, i koliko puta je jeo ljudsko meso, ali i da pred kamerama proguta živu žabu.

Čovek koga su predstavili kao “prvog srpskog kanibala” rekao je da ima psihičke probleme, zbog čega je penzionisan pre 12 godina. Vrhunac bizarnosti desio se kada je u ovu emisiju, inače zabavnog tipa, doveden i kanibalov komšija, koji je ispričao da je ovaj hteo da mu pojede ruku.

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji su nam rekli da snimak sporne emisije još nisu pregledali, ali da će služba za nadzor i analizu to učiniti po hitnom postupku.

- Da li ćemo reagovati i kakve su eventualne sankcije znaćete čim pregledamo snimak, najkasnije do ponedeljka - rekao je Predrag Đokić, zadužen za odnose s javnošću.


Na pitanje da li osećaju odgovornost zbog sadržaja koji su emitovali i očekuju li kaznu od RRA, nadležni u TV “Hepi” poslali su “Blicu“ opširno pismo u kojem negiraju da je gost emisije pričao da je jeo ljudsko meso, već je navodno “pravio šale na račun kanibalizma”.

- Emisija je emitovana posle 23 sata, ne očekujemo kaznu RRA. Verujemo da će nakon pregleda emisije biti jasno da nema bizarnog, a posebno ne uznemiravajuceg sadržaja. Jasno je bilo da je emisija šaljiva, oni koji su bili u publici tako su je i prihvatili - smatraju u TV “Hepi”. 

Izvor: Vesti online

 

Нема коментара:

Постави коментар