07.09.2012.

Uh, baš mu je bilo teško...Multinacionalna latinoamerička kompanija, "AmBev", moraće da plati 25 miliona odštete radniku koji ih je tužio "jer je morao da prisustvuje zabavama na kojima su bile i striptizete".

Radnik se žalio da je ga kompanija "omalovažavala, degradirala i zlostavljala", time što ga primoravala da prisustvuje kompanijskim proslavama na koje su, ponekad, bile pozivane i toples igračice. A u tužbi su su naveo je da zbog toga ima i "trajne psihičke posledice".

On navodi da su se takve zabave održale desetak puta u periodu između 2003. i 2004., a da je jednom bio prisiljen od strane rukovodilaca da ostane duže na poslu kako bi prisustvovao striptizu koji je bio organizovan u prostorijama firme.

Radnik koji je podneo tužbu protiv kompanije je oženjen, a uz to i hrišćanin, pa su mu "takve vrste provoda degutantne". Šefovi kompanije, s druge strane, izjavili su da organizovanje tih zabava nije trebalo da proizvede takav efekat, već da se podigne radni moral i da se zaposeni opuste.

Izvor: Mondo

Нема коментара:

Постави коментар