19. 2. 2014.

Ostrva koja lede krv u žilama!

 foto: facebook

Mislite da je ovo raj? Grešite, jer ova ostrva kriju tajnu od koje će vam se zalediti krv u žilama!

U italijanskom gradu Napulju nalaze se predivna mala ostrva po imenu Gajola. Ona izgledaju kao savršeno mesto za život nakon što se, recimo, penzionišete… Uživanje u čistom mediteranskom vazduhu, osluškivanje talasa i lepo vreme tokom cele godine – prizor za poželeti. Ali, sve to pada u vodu kada se upustite u razgovor sa meštanima, jer oni veruju da su ostrva Gajola ukleta!

Priča o užasnom prokletstvu traje već jedan vek, a veruje se da vlasnici ovih ostrva ili prerano umru ili dožive potpuni finansijski slom.

Davne 1920, ostrva su bila u vlasništvu Švajcarca Hansa Brauna. Nakon nekoliko godina koje je proveo na ostrvu, Hans je pronađen mrtav. On je bio zamotan u tepih, a samo nekoliko meseci kasnije, njegova supruga se udavila u moru!

Usledilo je još mnogo iznenadnih smrti…

 foto: facebook 
Sledeći vlasnik, Nemac Oto Grunbak umro je od srčanog udara dok je boravio u svojoj vili.

Poznati farmaceut i industrijalac Moris Iv Sandoz počinio je samoubistvo u mentalnoj bolnici u Švajcarskoj, kralj čelika Baron Karl Pol Langhajm, zbog raskalašnog života doživeo je potpuni ekonomski krah.

foto: facebook

Ostrva su takođe pripadala i Đaniju Anjeliju kome je preminulo nekoliko bliskih rođaka. Polu Getiju su kidnapovali unuka, a Đanpaskval Grapone završio je u zatvoru.

 foto: facebook

Poslednji u nizu incidentinih situacija dogodio se 2009. kada je počinjeno ubistvo Franka Ambrozija i njegove supruge Đovane Sako. Ovaj bračni par je posedovao vilu koja se nalazi tačno preko puta ostrva.

 foto: facebook

Ova dešavanja nisu sprečila hiljade turista da svake godine posete ostrva Gajola i skaču sa litice u more.

Da li biste se posle ove priče usudili da prošetate romantičnim mostićem bez bojazni da ćete se survati u more?

 foto: facebook


Izvor: Prva

Нема коментара:

Постави коментар