14. 2. 2014.

Muž u zatvoru, na izborima ga menja žena?

Муж у затвору, на изборима га мења жена? 
 Pol-Mari Bartoli

Gradonačelnik Proprijana, grada na jugu francuskog ostrva Korzike, Pol-Mari Bartoli, zatvoren zbog nelegalnog finansiranja tokom izborne kampanje, smislio je kako da zadrži vlast.


Njegova supruga Karolin Bartoli se umesto njega kandidovala na lokalnim izborima koji se u Francuskoj održavaju 23. marta.

 Karolin-Bartoli.jpg
Karolin Bartoli

„Karolin Bartoli je kandidat umesto supruga, a kroz godinu dana, kada on izađe iz zatvora, ustupiće mu mesto“, piše lokalna štampa.

„Cela Korzika zna razloge moje kandidature, mi sve radimo transparentno“, rekla je Karolin Bartoli i dodala da nema nameru da se bavi politikom kad joj muž bude izašao iz zatvora.

Niti se zna da li Karolin Bartoli uopšte ima šanse na izborima, niti kako bi mogla da, ako bude izabrana, ustupi mesto suprugu.

Na Korziki deluje nekoliko autonomističkih organizacija i pokreta za otcepljenje od Francuske, a 1970-ih godina borba za nezavisnost se vodila i bombaškim i drugim napadima.

Veruje se da se deo separatističkih grupa finansira iznudom i drugim kriminalom koji je na Korzici duboko ukorenjen, slično italijanskoj Siciliji.

 Gradonacelnik-Proprijana.jpg
Pol-Mari Bartoli: Draga, pratim po novinama kako napreduješ...


Izvor: RTS



Нема коментара:

Постави коментар