9. 2. 2014.

Isplela mužu džemper od sopstvene kose


Profesorka u penziji iz Kine Ćang Renksijan (60) isplela je za svom suprugu džeper i kapu od svoje kose! Njoj je za završetak ta dva odevna predmeta od bizarnog materijala bilo potrebno 11 godina.

- Kada sam bila mlađa bila sam poznata po mojoj predivnoj dugačkoj kosi. Međutim, kako sam starila, shvatila sam da i moja kosa gubi sjajan izgled i opada – priča profesorka i dodaje da je najpre dugo godina sakupljala dlake koje su joj opadale.

- Od svoje 34. godine počela sam da sakupljam opalu kosu. Dugo godina nisam znala šta ću da radim sa njom. Tragala sam za načinom kako da je sačuvam i da od nje napravim nešto korisno za mog supruga – kaže Renksijan.


 Ona objašnjava da joj je trebalo dosta vremena da razvije tehniku pletenja sa kosom umesto vunice.

- Bilo je potrebno mnogo upornosti i strpljenja, ali se na kraju isplatilo – kaže Renksijan, koja je prvo isplela džemper, a potom i kapu od svoje kose za njenog muža.

- Šta god da se desi sa mojom kosom u budućnosti znam da će mi ostati uspomena na nju u vidu odevnih predmeta koje sam isplela. Oni će ostati kao podsetnik na sve divne trenutke koje smo muž i ja imali – zaključila je Kineskinja.


Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар