6. 2. 2014.

Jezivi čovek u gaćama na snegu seje strah u Bostonu

 

U studentskom domu ženskog koledža Velesli u Bostonu postavljena je statua muškarca koji na sebi nema ništa osim donjeg veša i koja je izazvala zaprepašćenje.

Statua, koja se nalazi u dvorištu doma nazvana je “Mesečar” (Sleepwalker) i deo je izložbe vajara Tonija Matelija postavljene u muzeju “Dejvis” koji pripada koledžu.

Iako veoma realnog izgleda, statua, međutim, nije oduševila studentkinje, već naprotiv, asocira ih na seksualnog manijaka.

Studentkinje kažu da je takva skulptura neprikladna za dom ženskog koledža i već je njih 250 potpisalo peticiju za njeno sklanjanje.


 “Statua skoro nagog muškarca u domu Velesli koledža je potpuno neprikladan i potencijalno opasan dodatak našoj zajednici i mi želimo da ona bude odmah uklonjena... Ova statua izgleda veoma realno i samo nekoliko sati nakon instalacije postala je izvor straha i izazvala misli o seksualnim napadima... Iako izgleda kao da bi trebalo da bude smešna, ona je već izazvala stres kod mnogih studentkinja koje žive, uče i rade u ovom prostoru”, piše u peticiji.





Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар