9. 2. 2014.

Niko ne želi psa sa dva nosa?!

Нико не жели пса са два носа?! 

Njegovo ime je Snafls i sve što želi u životu je da ga neko uzme iz "Dog's Trust" azila za pse u Glazgovu i pruži mu novi, pravi dom, pun ljubavi.

Pas sa dva nosa, 1.jpg 

Snaflsa, mešanca nemačkog i belgijskog ovčara, već mesecima u azilu u Glazgovu zaobilaze potencijalni vlasnici, jer ih odbija nesvakidašnja anomalija na njegovoj njušci – ima „dva nosa“ koja može zasebno da pomera!

Međutim, to se ne dešava već mesecima – ljudi obično okreću „nos“ od njega, jer on ima dva!

Mešanca nemačkog i belgijskog ovčara je ovom centru predao lokalni šinter.

Osoblje se divno stara o njemu, ali zbog retkog kongenitalnog defekta već počinje da sumnja da će se Snafls ikada usrećiti u nekoj porodici.

„Umesto spojenih nozdrva, ima neku vrstu rascepljenja. Taj defekt na njušci mu daje izgled dva nosa, posebno što svaku nozdrvu može da pomera zasebno!“, objašnjava veterinarka Anđela Mekalister.

Pas sa dva nosa, 2.jpg 
Ena Luis Livingston iz azila kaže da Snafls tipično veselo štene koje lako uči...

„To je anomalija kakvu nisam videla u svojoj 20-godišnjoj karijeri“, dodaje Mekalisterova.

S obzirom na to da je većina pasa koji su živeli oko njega našla novo utočište, Snafls se više od mesec i po dana, koliko je u skloništu, trudi da privuče pažnju... na drugi, pozitivan način!

Ima samo četiri meseca, a već je promenio četiri doma. Baš nema sreće. Niko ga neće!

Pseci azil.jpg 
 Azil za pse "Dog's Trust" u Judingstonu, u Glazgovu

„Dovodili su nam i prihvatali smo na stotine pasa svih mogućih oblika i veličina, ali nikada nisam videla nešto poput Snaflsa“, ističe upravnica azila Sandra Loton.

„Šteta što ovaj mužjačić predivne naravi ne može da nađe dom samo zato što misle da je ružan. Toliko je osećajan, živahan i zabavan 'dečačić' koji obožava osoblje koje se stara o njemu. Potrebna mu je aktivna porodica, a mogao bi da živi i sa drugim psima.“

Pas sa dva nosa, 3.jpg 

„Možda zaista nije imao sreće sa lepotom poput Lesi, ali ima zlatno srce i tvrdim da je jedan od onih pasa kakve ne možete naći u nekoliko miliona“, rekla je na kraju upravnica.


Izvor: RTS

Нема коментара:

Постави коментар