28. 2. 2014.

Upoznajte Boneca: Ovo je prvo magare pčelar na svetu!


Upoznajte Boneca, prvog magarca pčelara na svetu. Živi u Brazilu i pomaže svom vlasniku Manuelu Juraciju u pravljenju meda. Boneco ne voli svoje pčelarsko odelo, ali izgleda veoma umiljato u njemu, piše portal nationalgeographic.rs

Ipak, ovo nije samo zabavan hobi za Juracija i Boneca. Pčelarstvo im je u krvi. Brazilski region u kojem žive je suviše suv za obradu zemlje, tako da se veliki broj lokalnog stanovništva okrenuo pčelarstvu i proizvodnji meda kako bi sastavio kraj sa krajem. Juraci je zapravo jedan od 120 pčelara u malom gradu Itatira, koje se nalazi na severoistoku zemlje.

On je ujedno i jedan od najproduktivnijih proizvođača zahvaljujući Bonecu i njegovom ručno pravljenom pčelarskom odelu. Odelo predstavlja toliku razliku da je Unija proizvođača meda zatražila od Juracija da napravi odela i za druge magarce pčelare.

Ljudi koji najverovatnije ne vole Boneca su oni kojima se više sviđa Baz, labrador pčelar. Baz čini više od prevoženja meda. Njegov nos predstavlja moćan alat koji može da nanjuši američku pestu, desturktivnu bolest pčela. Bazov vlasnik je takođe napravio odelo za psa koje uključuje providnu membranu koja čuva glavu.



Izvor: Kurir

Нема коментара:

Постави коментар