14. 2. 2014.

Potpuno ludulo: Pogledajte gde su se ova dva Rusa popela



Dvojica Rusa Vadim Makov i Vitali Raskalov izveli su podvig od kojeg će se i najvećim adrenalinskim zavisnicima zavrteti u glavi.

Naime, ova dva hrabra Rusa popela su se na najvišu zgradu u Kini – Toranj Šangaj. Fotografije koje su napravili sa visine od 650 metara su neverovatne.

Odvažni dvojac nije koristio zaštitnu opremu u toku svog neverovatnog poduhvata, a popeli su se toliko visoko da su oblaci bili ispod njih.


- Morali smo da čekamo dva sata da se sklone oblaci da bismo imali pogled zbog kog smo i došli, ali je vredelo svakog minuta. Pogled je kao iz aviona. Čim su se oblaci sklonili počeli smo da slikamo i zabeležili neverovatne fotografije grada – rekao je Makov.

Da bi izbegli kineske vlasti morali su da čekaju noć i pod okriljem mraka počnu svoju misiju na drugi najviši toranj sveta, čiji završetak je planiran za ovu godinu.



- Ima mnogo čuvara i kamera tokom dana, pa smo morali da počnemo s penjanjem tokom noći, jer je tako bilo lakše da budemo neprimećeni – rekao je Vadim.

On je dodao da im je bilo potrebno oko dva sata da osvoje vrh najviše kineske zgrade.



- Ni u jednom momentu se nismo plašili, a srećom pri našem “hodanju po oblacima” smo prošli bez povreda. Tokom naše misije nismo spavali više od 24 sata. Bio je to i psihički i fizički izazov.Imali smo cilj da se popnemo na najvišu zgradu Kine, a drugu najvišu sveta. Neverovatan je osećaj da smo zaista u tome i uspeli. Nebo je granica – zaključio je Vadim.

Pogledajte video:




Izvor: Telegraf

Нема коментара:

Постави коментар