16. 12. 2013.

Banjaluka: Stomatolog ugradio zlatne zube psu!


Stomatolog Milan Vujnović, koji radi u vlastitoj ordinaciji u naselju Obilićevo, u Banjaluci, često dobija neobične zahteve sugrađana koji žele da mu na pregled dovedu psa ili mačku!

Svoje pse ulepšao zbog atrakcije: Interesovanje sugrađana koji imaju kućne ljubimce za ovog stomatologa, koji se stomatologijom bavi još od 1972. godine, počelo je od kada se pročulo da je on svojim psima napravio zlatne zube.
'
'To se kosi sa ovim poslom, pa takve zahteve odbijam. Zovu ljudi za pse i mačke, hoće da im očistim kamenac, a skoro mi je jedan čovek doveo dva pit bula bez najave i hteo za njih stomatološke usluge'', kazao je Vujnović.

Ovaj zanimljivi stomatolog nam je ispričao da je svojim psima zube ulepšao iz atrakcije, ali da sada ima druge planove, te planira da jednog dana napravi šahovske figure od psećih zuba.

Pacijent mu bio i filmska zvezda: Zasad neobične zahteve vlasnika kućnih ljubimaca odbija, ali pre dve godine napravio je izuzetak ugradivši dva zlatna zuba belgijskom ovčaru Ejsibisiju, psu koji je filmska zvezda.

Vlasnik psa je Marko Edkorma iz Švajcarske, a stomatologa Vujnovića našao je preko interneta.

Ovog pacijenta Vujnović je prihvatio, kako nam je priznao, samo zbog izazova.

''Taj pas je slomio zube u nekom spotu, radio sam pod anestezijom koju sam morao dati spolja, a zbog tvrdog nepca bilo je malo teže'', ispričao je o tom zahvatu ovaj stomatolog.

Pacijent pas je bio miran jer je sve vreme uz njega bio vlasnik. Ovaj pas dobio je dva zlatna zuba, a izrađeni su od pola zlatnika, koji je doneo vlasnik iz Švajcarske.
Ovčara "angažovao" i Kusturica: Belgijski ovčar, kako saznajemo, osim što je glumio u stranim akcijskim filmovima, zvezda je i na našim prostorima, te ga je ''angažovao'' režiser Emir Kusturica, a i pojavljivao se i u spotovima popularne grupe "Neverne bebe".

Ovom banjalučkom stomatologu prvi četvoronožni pacijent bio je crni ruski terijer, a intervencija je izvedena u Herceg Novom, gde je Vujnović tada živeo.

Pre deset godina ovaj stomatolog uradio je sličan zahvat drugom svom ljubimcu, ali ovaj put u Banjaluci, te od tada često prima pozive za ovakve intervencije. On sve redom odbija, a njegova stomatološka stolica zasad je nedostupna za četvoronožne kućne ljubimce.


Izvor: Alo


Нема коментара:

Постави коментар