24. 12. 2013.

Beskućnici postali meteorolozi


Vremenska prognoza u jutarnjem programu češke javne televizije Si-Ti 24 dala je grupi beskućnika koje je televizija angažovala kao meteorologe nadu za novi život.


Tako je zahvaljujući prognozi osmoro beskućnika dobilo ponude za posao, a Česi su počeli da se interesuju kako da pomognu ljudima na ulici.

Od 23. novembra u vremenskoj prognozi su se smenjivali beskućnici - šest muškaraca i dve žene, a meteorološkim podacima za taj dan dodali bi uvek i svoja iskustva sa ulice za takve vremenske prilike.

Iako Česi na ulici od beskućnika najčešće okreću glave, kao televizijski prognozeri uspeli su da zainteresuju javnost za svoju sudbinu.

„Zovu nas preduzeća i građani i nude praktičnu pomoć učesnicima programa. Četvoro njih dobilo je ponude za posao. Dva u građevini, jedna za domara, a jedna za pomoćnika u kuhinji“, rekao je Jan Malec iz udruženja „Divadno“ koje je pripremilo projekat vremenske prognoze sa beskućnicima.


I sami beskućnici bili su zadovoljni, a projekat kojim se nacionalna televizija uključila u međunarodne Dane nade za pomoć beskućnicima skrenuo je pažnju javnosti i na druge projekte i načine kojima bi sami ili preko nevladinih organizacija mogli da pomognu ljudima bez posla i bez krova nad glavom.


Izvor: RTS


Нема коментара:

Постави коментар