Kinesku čine crvena pitaja (kaktusovo voće), i karambola, odnosno zvezdano voće, karakteristično za Filipine, Indoneziju, Maleziju, Bangladeš i Indiju.
Niste gladni? E, pa bićete nakon što pogledate ovaj zanimljivi niz zastava.
Kreirali su ih ljudi iz australijske advertajzing agencije "WHYBIN\TBWA", pomoću prehrambenih elemenata koji se obično vezuju za svaku od tih zemalja čija je zastava u pitanju.
Razlog? Promocija Sidnejskog festivala hrane, najvećeg te vrste na najmanjem kontinentu, koji je prošle godine posetilo gotovo milion ljudi!
Dolaze i šefovi kuhinja sa svih strana sveta.
Švajcarska – pršuta i ementaler
Možda im nije bilo teško da naprave široke štrafte, recimo, italijanske zastave od bosiljka, špageta i paradajza, ili američku i grčku – od zemički i viršli, odnosno, feta sira i maslinki, no, savladavanje složenijih nacionalnih obeležja bilo je pravi izazov.
Ima tu i toliko jednostavnih, a opet savršenih rešenja – japanska zastava od tuna sušija.
Priznajte, od koje vam je najviše potekla voda na usta?
Turska – ratluk
Vijetnamsku čine tropsko voće rambutan, bobičasto voće liči, i karambola, odnosno zvezdano voće
Britansku sačinjavaju testo za „skon“ kolačiće (jedu se uz čaj), šlag krem i džemovi
Tajland se diči slatko-ljutim sosom od čili papričica, rendanim kokosom i plavom krabom
Španska - Čorizo svinjska kobasica i pirinač
Američke štrafte su od hot-dogova sa kečapom, dok zvezdice mogu činiti senf ili sir
Libanska je od lavaša (tankog hleba), fatuš povrćne salate i grančice peršuna
Indonežanska zastava je od ljutog karija i pirinča
Italijanska zastava je od bosiljka, špageta i čeri paradajza
Južnokorejska je, naravno, od njihovog kimbapa (rolnice od mesa i pirinča, umotane u alge) i sosova
Jednostavna ,a savršena: japansku čine pirinač i tuna suši
Indijska je od karija, pirinča i papadama, tj. tankog hrskavog testa
Francuska zastava: plavi sir, bri i grožđe
Brazilska je od limete, listova banane, ananasa i pešnfruta, karakterističnog za Brazil, Paragvaj, Urugvaj i Argentinu
Australijsku zastavu čine pita s mesom i sos od paradajza
Pogodite od čega je grčka? Maslinke i feta sir, naravno!
Izvor: RTS
Нема коментара:
Постави коментар