31. 12. 2013.

Našli su kutiju u snegu. Nisu mogli da poveruju šta je unutra


Ponekad, najčešće bez očiglednog razloga, životinje su žrtve torture koju ne možemo ni da pojmimo. Ovog puta, jedan čovek je, vraćajući se kući sa posla, čudom nabasao na belu kutiju u šumi, u snegu. Napolju je bilo ledeno, a kutija je bila prekrivena snegom i grančicama. Unutra je zatekao prizor koji mu je sledio i srce, pa je odlučio da nešto uradi u vezi s tim.

Kutija koju je našao je bila jedva vidljiva u snegu, pošto je bila bela i delimično skrivena. Pravo je čudo da ju je uopšte video.

 
Kada je zavirio, video je tužnu scenu: mače, promrzlo i bolesno, ležalo je kraj zaleđene hrane.

 
Pogledao je pažljivije. Iza promrzlog mačeta krio se i njegov brat. Nigde na vidiku nije bilo kuća, skrovišta, hrane ili pomoći. Mačići su bili prepušteni sami sebi i polako su umirali u divljini. 

 
Dobri čovek je odlučio da uzme napuštene mačiće i da im pomogne da prežive. Jedno od njih je bilo u veoma lošem stanju.
 
I drugo mače je bilo bolesno, ali u mnogo boljem stanju nego prvo. Ubrzo se oporavilo i počelo da se mazi. Ali njegov brat je bio veoma, veoma loše i hitno je odnet kod veterinara.

 
Umotavali su ga u ćebad da bi ga ugrejali. Malo topline i mnogo ljubavi učinili su čudo...

 Sada su oba mačeta na putu potpunog oporavka. Srećna su u svojoj novoj kući sa novim vlasnikom. 

 
Čudo je da je dobri čovek primetio dva napuštena mačeta usred divljine, u beloj kutiji ostavljenoj na belom snegu. Čudo je da su se oporavili posle svega što su preživeli.
 
Ali ponekad se i čuda dešavaju, zar ne?


Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар