28. 12. 2013.

Tajni svet lepote vapi za otkrivanjem: 10 destinacija za koje niste znali da postoje


Postoje mnoga turistička mesta koja niko ne bi trebalo da propusti: Vatikan u Rimu, Ajfelov toranj u Parizu, Gaudijeve zgrade u Barselone. Međutim, pored ovih dobro oprobanih atrakcija, tu je i ogroman broj prelepih i zanimljivih lokacija koje i dalje ostaju ispod radara turističkih agencija, a mi smo izdvojili 10 takvih mesta koje bi svakako trebalo posetiti.

 

1. Haiku stepenice u Oahu, Havaji 

 



Poznata i kao "Stepenice do raja", ova prelepa staza će vas provesti kroz neke od najlepših pejzaža koje ste ikad videli, a iako zvanično nije otvorena za javnost, slike koje ljudi kače na internet dokazuju suprotno.

 

2. Hinatuan reka na ostrvu Mindanao, Filipini

 


Ova slanovodna reka je dobila nadimak "Začarana reka" jer se čini kao da izvire ni iz čega, a idealno je mesto za ljubitelje ronjenja.


3. "Iskrivljena šuma" u Poljskoj

 


Ova šuma, koja kao da je izašla iz bajke se nalazi u zapadnoj Poljskoj, a čini je 400 borovih stabala koja sva imaju zakrivljenje od 90 stepeni.


4. Džiuzhaigou dolina u Sečuanu, Kina

 


Ova predivna dolina se prostire na oko 750 kvadratnih kiolmetara, a najpoznatija je po tibetanskim selima, višespratnim vodopadima i živopisnim jezerima sa bistrom vodom.
 

5. Rotorua vrući izvori, Novi Zeland

 


Grad Rotorua je poznat po velikom broju gejzira, termalnih izvora i kupki sa blatom, a tu je i 17 jezera koja nude različite sportove na vodi.


6. Ostrvo Lofoten

 


Najveći podvodni koralni greben na svetu se nalazi nedaleko od ostrva Lofoten koje leži unutar Arktičkog kruga. Samo ostrvo je dom mnogobrojnih životinjskih vrsta.


7. Hitači park u Ibaraki, Japan

 


Ovaj predivni park, koji se prostire na oko 2.000 kvadratnih kilometara je prepoznatljiv po raznobojnim biljkama poput "gorućeg žbuna" i ljiljana.


8. Jezero Pangong Co na Himalajima

 

Pangong Tso Lake, Tibet & India

Pangong Co jezero se nalazi između Indije i Tibeta, a njena svetlo plava voda i planine koje je okružuje oduzimaju dah.


9. Ostrvo Apostol, Viskonsin

 


Grupa od 22 ostrva je prošarana pećinama, a tokom zime posetioci mogu da uživaju u spektakularnim zaleđenim vodopadima i odajama.


10. Prirodnjački rezervat Tianci u Vulinjanu, Kina

 

China-Tianzi Mountain

Svako ko je gledao naučno-fantastični film "Avatar" pomisliće da je ovo prizor sa planete Pandora, međutim, ovo je jedan od "kamenih tornjeva" koji ipak privlače veliki broj turista svake godine, što je potpuno razumljivo.


Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар